Welkom op de traningssite van de Skillsfactory!

Op deze site zijn de trainingen van Leskracht te vinden. Je dient wel in te loggen (rechtsboven in het scherm). Als je nog geen account hebt, kan je een account aanvragen via bovenstaande mailadres of telefoonnummer.

  Beschikbare cursussen

  De Regenboog Wereldkist is een pedagogische, didactische en een leerpsychologische aanpak waarbij de kinderen samen met de leerkracht de klas aankleden en veranderen in een krachtige leeromgeving. 

  Spectrumbox is een pedagogische, didactische en een leerpsychologische aanpak waarbij de kinderen onder begeleiding van de leerkracht, verantwoordelijkheid nemen voor de coöperatieve leeromgeving, die zij zelf mede opbouwen. 

  Dit forum is bedoeld voor leerkrachten die werken met Meloo en behoefte hebben om ideeën uit te wisselen.

  Deze enquête is bedoeld om de ervaringen van de pilot-trajecten te inventariseren.

  Talent ontwikkeling is de verzamel term voor een aantal initiatieven en strategieën op het gebied van het ontwikkelen van leerlingen. Dit is een meerdaagse training waar je je voor kan inschrijven via de website van Leskracht

  Deze competentiescan kan ingevuld worden door deelnemers die reeds een training of workshop hebben bijgewoond.

  Projectmatig werken vanuit onderzoeksvragen van leerlingen, vraagt om specifiek leerkrachtgedrag. Voor leerkrachten die met de leeromgevingen van Leskracht gaan werken, hebben we 17 competenties geformuleerd. Ingevulde competentiescans geven inzicht in de leerbehoefte van een individu en/of een team. Het invullen neemt ongeveer tien minuten in beslag. Nadat u de stelling gelezen hebt, kunt u één van de antwoorden aanvinken. Er is geen sprake van goed of fout. Wanneer er nog twijfel is over het beheersen van een competentie, kunt u het hokje open laten. De ingevulde scans worden anoniem verwerkt in een trainingsbehoefte-overzicht per school.